במאמר הקודם דיברנו על כך שלמעשה אין רגש שלילי, כל רגש שלילי בא לשרת אותנו, הדבר החשוב הוא להבין מה המסר ומה עלינו לעשות כדי להתמודד איתו. רגש שלילי בא להודיע לנו שהכרחי לעשות שינוי. לכן, במקום להתעלם ממנו, חשוב להקשיב לו, גם אם זה כואב ולהבין מה המסר ומה עלינו לשנות על מנת לא להרגיש כך.

בדרך כלל עלינו לשנות אחד משני הדברים הבאים:

1. שינוי תפיסה, שינוי גישה, – האם זה נכון להרגיש כך?

2. שינוי התנהגות, שינוי תקשורת – האם זה נכון לפעול כך?

 בואו עכשיו נבין מה המסר של כל רגש שלילי ב-10 קטגוריות של רגשות שליליים עליהם גם דיברנו במאמר הקודם. אם עדיין לא יצא לך לקרוא אותו, הנה הקישור:

http://test.dianabenzvi.com/development-and-self-enhancement/ten-categories-of-negative-feelings

רגשות של חוסר נוחות – אלו הם רגשות של חוסר נינוחות, מבוכה – חשוב לשאול את עצמנו מה גורם לנו להרגיש כך, לשנות את הגישה ולהתחיל לפעול בכיוון שטוב לנו

פחד – דאגה, בהלה, אימה – המסר של פחד בא להזהיר אותנו שמשהו עומד לקרות, להשתנות, אז חשוב להיות מוכנים לכך.

פגיעה, כאב, תחושה של פספוס – הייתה לנו ציפייה למשהו שלא התממשה, מה שמשאיר אצלנו תחושה של פספוס. חשוב לשנות את הגישה כי לא תמיד הכל הולך כמו שאנחנו רוצים ומצפים.

כעס- מעוצבן עד עצבני מאוד, כועס– באחד המאמרים דיברנו על חוקים וסטנדרטים מסוימים שיש לכל אחד מאיתנו. כשמישהו מפר אחד מהחוקים הללו, זה גורם לנו להרגיש כעוסים ועצבניים. אבל חשוב לזכור – הכללים שלנו הם לא הכללים של כולם

תסכול מלעשות משהו ולקבל אותה תוצאה – לפעמים צריך להיות גמישים בחיים ולנסות גם דרכים חדשות. אנחנו מאמינים בדרך מסוימת ובטוחים בה אבל על מנת לקבל תוצאת צריך לשנות גישה ולנסות גם דרכים אחרות

אכזבה – ציפייה שלא התממשה– לשנות את גובה הציפיות שלנו, או אילו לצפות פחות. אכזבה באה כתוצאה מציפייה לדבר מסוים שלא התממשה

רגשות אשם – המסר של רגשות אשם הוא שאחד החוקים שלנו הופר על ידינו, לא פעלנו ולא התנהגנו לפי מה שאנחנו מצפים מעצמנו להתנהג, ואז אנחנו מאשימים את עצמנו. במקרה הזה חשוב לקבל את המסר, ללמוד ממנו ולהחליט לא לחזור עליו שוב, לא להפר שוב את החוק של עצמנו

אני לא מספיק טוב – המסר של רגש "אני לא מספיק טוב" הוא תשתפרו במה שאתם חושבים שאתם לא מספיק טובים, תלמדו, תצמחו, תתפתחו. מצד שני, אולי  אתם פרפקציוניסטים מדי ומצפים מעצמכם יותר מדי דברים במעט זמן או בו זמנית. אז צריך לשנות את הקריטריון הזה, כי החוקים שלכם כלפי עצמכם הם נוקשים מדי!

עומס- דיכאון, ללא תקווה – אולי אתם מעמיסים על עצמכם יותר מדי דברים, חשוב להעריך מחדש מה חשוב עבורכם יותר ברגע נתון זה, מה אפשר להוריד מעצמכם ולהתמקד בדברים שבאמת בעלי משמעות באותו הרגע.

בדידות – להרגיש לבד ובודד – אתם חייבים איזשהו קשר עם אנשים, לא מדובר כאן דווקא בקשר זוגי דווקא. זה יכול להיות שיחה עם חבר טוב, או סתם להכיר אנשים חדשים. ברגע שתרגישו בודדים, תשאלו את עצכם מה גורם לכם להרגיש כך, איזה חיבור אנושי הייתם שמחים לקבל עכשיו.

בכל קטגוריה של רגש שלילי חשוב להתמקד במשהו חיובי במקום בשלילי, לחפש גישה אחרת, לשנות התנהגות, צורת הסתכלות על דברים, אולי חוקים שלנו, לשאול שאלות מעצימות. והכי חשוב לזכור, לשום דבר שקורה לנו בחיים אין משמעות אחרת אלא המשמעות שאנחנו נותנים לו!

במאמר הבא אגע ב- 6 דרכים כיצד להתמודד עם רגש שלילי מעבר לשינוי גישה או התנהגות. וכמובן שהכל עניין של תרגול , מודעות וניסיון.

אשמח לשמוע דעתכם על המאמר וכמובן אתם מוזמנים גם לשתף אותו לחברים.

 דיאנה בן צבי

מורת דרך להגשמה עצמית


http://test.dianabenzvi.com/ten-tips-about-self-fulfillment

לקבלת סדרה של 10 טיפים – "כיצד לפרוץ דרך ולהגשים את עצמנו" בחינם, במתנה ממני, תיכנס לקישור שלמעלה, תרשום שם ואימייל והם מיד שילחו אליך, טיפ אחד כל 4 ימים.

 

 

 

 

 

תגובה אחת

  1. בס"ד
    שבוע מבורך לגב' דיאנה
    מאמר מרשים בתוכנו העמוק, שהתובנה הנלמדת ממנו היא שכל אשר חווה האדם זה לטובתו ובכך נתנת לו/ה אפשרות לתקן ולשנות.
    אני בהחלט ממליץ לכל אחד ואחת לקרוא ולהפנים את החומר המושכל
    שהגב' דיאנה מעניקה אותו לכל דיכפין.
    ישר כח גדול
    תבורכי מפי עליון.
    יצחק אסולין (קורא קבוע)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.