במאמר הקודם דיברנו על רגשות שליליים. אמרנו שלכל רגש יש מסר, מסר שבא לשרת אותנו, אבל במקום להבין מהו המסר, אנחנו משתמשים ב-4 דרכים בסיסיות כדי להתמודד איתם:
1. הימנעות
2. התכחשות
3. תחרות
4.ללמוד ולהשתמש
חשוב להבין שרגשות שלנו הם בהשליטנו, אנחנו בוחרים בכל נקודת זמן אם אנחנו מאושרים, עצובים, מאוכזבים, מפוחדים או כל דבר אחר.
אז אם אנחנו יכולים לשלוט ברגשות לנו, מה גורם לנו לשנות מצב רוח משמח לעצוב בין רגע? מה גורם לנו להרגיש אכזבה, חוסר מנוחה, דאגה, פחד? הסיבה – אנחנו נותנים לנסיבות חיצוניות להשפיע עלינו – חוויות, סביבה, משפחה, חברים, בן/בת זוג ועוד.
ומה שקובע את מידת ההשפעה זה החוקים שלנו שיש לנו כלפי כל תחום ותחום בחיים. לכל אחד מאיתנו יש חוקים ובדרך כלל, החוקים שלנו הם שונים, ולפעמים שונים מאוד, מאנשים אחרים, אפילו אם הם אנשים שקרובים לנו. למה הכוונה בחוקים?
למשל, מה צריך לקרות כדי שתרגישו נאהבים על ידי בן/בת זוג שלכם? האם אתם צריכים לשמוע את המשפט "אני אוהב/ת אותך" כל יום? או אולי זה צריך לבוא לידי ביטוי בנשיקה חושנית וארוכה או חיבוק גדול? טון דיבור? מתנות מסוימות? הפתעות? האם הצד השני מודע ויודע מהם החוקים שלכם? כי סביר להניח שאם הוא לא יודע, אז תסבלו הרבה פעמים מרגשות של חוסר אהבה, אכזבה, עצב. והאם אתם יודעים מה הם החוקים של הצד השני?
למשל, כשאני הכרתי את בעלי, היינו אז חברים ובשנה הראשונה, שחגגנו את יום אהבה, קניתי לו מתנה כי החוק שלי אמר – נהוג לקנות מתנה לאהוב לי ביום אהבה. נפגשנו ויצאנו למסעדה , הבאתי לו את המתנה שלי וחיכיתי לקבל את שלו. הוא אמר לי שהוא לא קנה כלום.
אתם לא יכולים לתאר לעצמכם את רמת האכזבה שלי. מה? לא קנית כלום? אבל זה יום אהבה? הוא פשוט ענה – בחוקים שלי לא כתוב לקנות מתנה ליום אהבה. העיקר להביע את האהבה, זה לא צריך לבוא לידי ביטוי במתנות.
כל הערב הייתי מאוכזבת ועצובה, למרות בהתחלה באתי בהתלהבות והרגשה של אושר. אם הייתי מכירה את החוקים שלו, לא הייתי מתאכזבת. ברור שיכולתי לשלוט ברגש שלי, אבל הרבה יותר קל לנו לשלוט ברגשות השליליים שלנו כשאנחנו מבינים את העובדה שהחוקים שלנו הם לא החוקים של האנשים האחרים.
מה שבסדר מבחינתו, זה לא אומר שזה בהכרח בסדר גם עבור הצד השני. תחשבו על כל מיני תחומים בחיים – עם החברים, בעבודה, במשפחה, בזוגיות שלכם – תחשבו על מצבים כשהרגשתם
מאוכזבים, מדוכאים, עצובים, עצבניים – לרוב זה כי אחד החוקים שלכם הופר, מישהו לא פעל למי מה שאתם הגדרתם כחוק.
הרבה פעמים אנחנו מתאכזבים או מתעצבנים על עצמנו. הסיבה? בגלל אותם חוקים. זה קורה הרבה בתחום של דיאטה ותזונה אצל נשים. למשל, אמרתי שלא אוכל שוקולד היום, אבל אכלתי. אוטומטית זה מכניס אותי למצב של אכזבה מעצמי, כאשר הרגש השלילי שולט עלי.
לפעמים הכללים שלנו נוקשים מדי ולפעמים הם קלים מדי, חשוב שנדע להגדיר כללים שיעזרו לנו בחיים, שיקדמו אותנו בחיים, שישרתו אותנו.
למשל היו לי חוקים מאוד ברורים ונוקשים לגבי סדר וניקיון. אם מישהו היה משבש את הסדר שלי בטיפה, הייתי ישר מתעצבנת. האנרגיה השלילית הזאת ליוותה אותי כל היום. הבנתי שאני צריכה קצת לרכך אותם, כדי שאוכל לשלוט ברגשות שלי ולהוציא את עצמי מקלות מאותה האנרגיה השלילית.
כדי שנוכל לשלוט ברגשות שלנו וכדי שנוכל לקלוט את המסר של הרגש השלילי ונוכל להוציא את עצמנו מהמצבים הללו, כדאי ליצור לנו חוקים שיעזרו לנו לבנות חיים של אושר ושמחה, חוקים שבעזרתם יהיה לנו קל לקלוט את המסר של כל רגש שלילי.
אז עכשיו, אחרי שהבנו כמה זה חשוב להיות מודעים שיש דבר כזה חוקים, וחוקים הם אלו שמשפיעים על הרגשות שלנו, נוכל לעבור לחלק הבא ולהבין מהו המסר של הרגשות וגם נדבר על 10 קטגוריות של רגשות שליליים.
בינתיים, אם אהבת את המאמר, מוזמן להגיב, לשתף
דיאנה בן צבי
מורה דרך להגשמה עצמית
http://test.dianabenzvi.com/ten-tips-about-self-fulfillment
לקבלת סדרה של 10 טיפים – "כיצד לפרוץ דרך ולהגשים את עצמנו" בחינם, במתנה ממני, תיכנס לקישור שלמעלה, תרשום שם ואימייל והם מיד שילחו אליך, טיפ אחד כל 4 ימים.