איך נלחמים בדחיינות

למי לא מוכרת את המילה הזו דחיינות? כולנו מכירים אותה וכולנו חווים אותה בחיי היום יום שלנו. אומנם, יש כאלו שדוחים יותר ויש כאלו שפחות. אבל דחיינות, ללא ספק, היא אחת התכונות השליליות שיש לנו בתור בני אדם.

למה אנחנו דוחים דברים?

יש לזה כמה סיבות:

1. דברים שאנחנו לא אוהבים לשעות – בדרך כלל אנחנו דוחים דברים שאנחנו לא אוהבים לעשות, דברים שנראים לנו קשים, מאתגרים, גדולים, דברים שדורשים הרבה מאמץ, אנרגיה, אז אנחנו פשוט מעדיפים לדחות אותם ליום אחר, זמן אחר.

2. פרפקציוניזם – הרבה פעמים דחיינות באה כתוצאה מהפרפקציוניזם של האדם, לחכות עד שהכל יהיה מושלם והכי טוב. אני לא יודע ולא מאמין שזה מספיק טוב אז אני מחכה עד שזה יהיה מושלם!

3. כסף – לפעמים אנחנו דוחים דברים מסוימים בגלל כסף- כשיהיה לי כסף אני אעשה את זה, אני אלך לטייל, אני אתחיל לעשות שינוי ועוד

4. זמן – אנחנו דוחים דברים כי לא נשאר לנו זמן כדי לעשות דבר מסוים בדרך כלל אלו דברים שפחות חשובים לנו בחיים, אז אנחנו לא מייצרים דחיפות כדי לעשות אותם ומעדיפים לדחות אותם. רק שלפעמים, הם נדחים לאורך זמן די ממושך.

5. פחד – אנחנו דוחים דבר מסוים כי אנחנו מפחדים מהתוצאה (למשל בדיקות דם, רופא שיניים ועוד) שנקבל כתוצאה מעשיית אותה הפעולה

אז נשאלת שאלה – איך נלחמים בדחיינות?

יש כל מיני שיטות איך להילחם בדחיינות אבל אשמח לשתף אותך דווקא באלו שאני אישית משתמשת בהן והם מאוד יעילות עבורי.

1. לדמיין את ההרגשה שאחרי – בדרך ככלל כשיש לנו דבר שאנחנו דוחים, מאוד עוזר לנו לדמיין איך נרגיש אחרי שנעשה אל הדבר הזה. למשל, אתה רוצה להתחיל לעשות פעילות גופנית, אבל אתה כל הזמן דוחה את זה. "מחר" לעולם לא מגיע. למה? כי לעשות פעילות גופנית דורש מאמץ, אתה לא כל כך אוהב את זה. אבל מצד שני אתה יודע שזה מצוין לבריאות, לנשמה, לגוף.

תדמיין איך תרגיש כשתתחיל לעשות ספורט, כלפעם שתעשה הליכה ואתה תרגיש רענן, מלא אנרגיה חיובית, מלא מרץ, גם רמת הכושר שלך תעלה. מה שחוב כאן זה התוצאה הסופית ולא המשימה. כשחושבים על ההרגשה של התוצאה הסופית, ומתמקדים בה, אז המשימה עצמה הופכת להיות פחות גדולה וקשה.

2. להתחיל מפעולה קטנה – כשדברים נראים גדולים ומפחידים, שדורשים הרבה מאמץ, מומלץ להתחיל מפעולה קטנה, אפילו קטנה ביותר. ניקח עוד פעם את הדוגמה של פעילות גופנית – עבור אדם שלא אוהב לעושת ספורט, זה נראה מאוד גדול, דורש המון מאמץ. אפרש להתחיל מעולה קטנטנה כמו לשים בגדי ספורט, ללכת לדלת של הבית כאילו יוצאים לעשות הליכה ולחזור.

לאט לאט להוסיף עוד פעולות קטנות עד שזה נהיה הרגל.

3. ליצור דחיפות – כשדברים נראים לא חשובים עבורנו, אז אף פעם לא נשאר לנו זמן כדי לעשות אותם. אנחנו בדרך כלל עושים מה שחשוב ודחוף לנו. אז אם דוחים דבר מסוים לאורך זמן, חשוב ליצור דחיפות כלפיו.

4. תאריך יעד – אנחנו דוחים דברים כשאין לנו תאריך מוגדר עד שנעשה אותו. תציב תאריך יעד, תיצור דחיפות, תתחיל בפעולה קטנה ותחשוב על ההרגשה, על התוצאה ולא על המשימה.

5. שאלות – כלי מאוד חשוב! כשאנחנו דוחים פעולה מסוימת, מומלץ לשאול את עצמנו מה יקרה אם לא נעשה אותה? כיצד זה ישפיע עלינו? על החיים שלנו? על ההרגשה שלנו?

למשל, אדם שדוחה פעילות גופנית, יודע שחוסר פעילות גופנית יכולה להשפיע על הבריאות שלו, על רמת הכושר שלו, על ההרגשה הכללית שלו.

יש עוד כמה דרכים אבל אלו שנתתי במאמר עוזרים לי אישית המון כדי להילחם בדחיינות שלי. פעם זה היה הרגל שלי, היום מעטים הדברים שאני דוחה בגלל כל השיטות האלה שנתתי. מציעה לך לנסות אותם בחיים שלך ולשתף אותי אם הם עזרו לך במקצת. ואם יש לך דרכים משלך להילחם בדחיינות, אשמח לשמוע 🙂

מאחלת לך יום מקסים!

דיאנה בן צבי

מורה דרך להגשמה עצמית

לקבלת סדרה של 10 טיפים כיצד "לפרות דרך ולהגשים את עצמנו" בליווי שירי העצמה והצלחה שאני שרה בחינם, במתנה ממני, – תיכנס לדף, תרשום שם ואימייל והם יישלח מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.