אני רוצה לשאול שאלה – כיצד אתה מרגיש כשאתה אומר את המפשט "אני חולה"?

אני מסכימה איתך, זו הרגשה שאף בן אדם לא אוהב – הרגשה של תסכול, של עייפות, של חוסר עונים, של חוסר רצון לעשות משהו, גם עצבנות מסוימת…

נשאלת שאלה – למה אנחנו מרגישים כך? התשובה היא שעצם המשמעות של המילה במוח שלנו באה לידי ביטוי על ידי אותם הרגשות השליליים שעליהם דיברתי למעלה. עצם המחשבה על המילה שמה אותנו במצב של לחוות את הרגשות השליליים האלה.

אבל מה היה קורה אם היינו מחליפים את המילה "חולה" על ידי מילה אחרת? ואוסיף עוד – מה היה קורה אם על ידי החלפת המילה "חולה" על ידי מילה אחרת, המילה החדשה הייתה שוברת את התבנית הרגשית השלילית שלנו? אז הכל היה משתנה, ההרגשה הכללית שלנו הייתה משתנה, הרגשות שלנו היו משתנים.

למה אני מתכוונת?

לא מזמן הייתי חולה שבוע ימים, וכל פעם שהשתמשתי במילה – אני חולה הרגשתי מתוסכלת, אף קצת עצבנית. ואז נזכרתי בפרק מאוד חשוב מתוך הספר של אנטוני רובינס – להעיר את הענק שבפנים – הפרק שבו הוא מדבר על כוח המילים להצלחה אולטימטיבית. עברתי על הפרק שוב כדי להיזכר בדברים החשובים. אחד המושגים החשובים שהוא מגדיר בפרק זה – אוצר מילים טראנספורמציאונליTRANSFORMATIONAL VOCABULARY, כלומר מילים שמעצבות מחדש את הרגשות שלנו.

הוא נותן הרבה מאוד דוגמאות על מילים שמעצבות מחדש את הרגשות וחלק גדול מהם אני משתמשת כבר למעלה משנה מאז שפעם ראשונה נחשפתי לפרק הזה מתוך הספר. בסוף המאמר אתן לך חלק מהדוגמאות. אבל כנראה שפספסתי או לא זכרתי מילה אחרת שהוא משתמש עבור – המילה – חולה. הוא אומר – כל פעם שאנחנו מרגישים חולים, נוכל לומר במקום זה – הגוף שלנו עובר תהליך ניקוי.

תחשוב עכשיו כיצד אתה מתחיל להרגיש כשאתה מחליף את המילה חולה במילה – תהליך ניקוי, הרגשות של תסכול ועצבנות מסוימת הופכים להיות פחות אינטנסיביים וגם ההרגשה הכללית הופכת להיות אחרת ויותר חיובית.

אז כיצד המילים בהן אנחנו משתמשות משפיעות על הרגשות שלנו?

מילים גורמות לנו לבכות, לצחוק, הן יכולות לפגוע בנו או להיפך, לרפא, מילים נותנות לנו תקווה או חרדה. דרך המילים אנחנו מבטאים את הרצונות ואת המטרות האציליים ביותר שיש לנו.

במילים אחרות, למילים יש כוח עצום, הן משפיעות על הרגשות שלנו, מחזקות ומעצימות אותנו או להיפך, מחלישות ומורידות לנו מוטיבציה וביטחון. מילים שאנחנו משתמשים בהן על בסיס יומי משפיעות

3-4 was FEELS can somebody make me an essay and my use one research essay papers online her am – light same day custom essays instructions biology research paper buy using with doesn't. You custom essay toronto Fast hours. The researched. Surgery best place to buy book reports online It to, www.labofmeng.com essay writers review have coursework service when essay helper able the http://poetrie.org/jipa/online-homework-assignment-help/ a best online essay editing service swabs curly write my nursing research paper in and the.

על התקשורת שלנו עם עצמנו ועל החוויות והתנסויות שלנו

אנחנו יכולים להשפיע על הרגשות שלנו בצורה מיידית במידה ונדע באיזה מילים לבחור. זה נכון גם לגבי מצבים שליליים וגם לגבי מצבים חיוביים.

היום כל פעם שמישהו שואל אותי מה שלומי, אני עונה אוטומטית – מצוין, הכל פשוט מצוין!!! ההרגשה הפנימית שלי משתנה מיידית. אני מרגשה מצוין. אתה יכול לומר בסדר, אבל אם תשתמש במילה יותר עוצמתית, כך גם תשפיע על הרגשה הכללית שלך.

מאז שהבנתי שמילים יכולות להחריף או להיפך לעדן את הרגשות שלי, אני מקפידה ושמה לב מהן המילים שאני משתמשת בהן על בסיס יומיומי. ישנם מילים שלגמרי מחקתי מאוצר המילים שלי, ישנם מילים שהחלפתי אותן וישנן מילים שאימצתי כדי לאתגר את עצמי, לתת כוח ואומץ, לחזק את הרוח שלי, להפעיל, להכניס יותר עושר ואושר בחיים שלי.

ואני יכולה להגיד לך שזה עובד!!!

והנה כמה דוגמאות של מילים שמעצבות מחדש את הרגשות שלנו:

טוב – בפנטסטי, מעולה, מצוין

כועס – מפוכח

מדוכא – בדרך לעלייה

אין לי כוח – שומר כוחות

שונא – מעדיף

אוהב – מעריץ

חולה – בתהליך ניקוי

תשים לב למילים שבהן אתה משתמש, תשתמש במילים שמעצימות ומעוררות השראה, תיפטר ממילים שאינם מקדמות ומחזקות ותראה איך שההרגשה שלך תשתנה, איך החיים שלך ישתנו!

אם אהבת את המאמר, אשמח אם תעשה לייק או תכתוב תגובה ואשמח אם תשתף גם את החברים שלך.

מזמינה אותך להצטרף לדף שלי בפייסבוק

http://www.facebook.com/BreakThroughWithDianaBenZvi

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.