לכולנו יש רגשות. כולנו מרגישים מאושרים, שמחים, אהובים או סוג אחר של רגשות חיוביים. אך, לא מעט פעמים אנחנו גם כועסים, מאוכזבים, עצובים, מדוכאים ועוד.. כולנו חווים רגשות אנחנו בני אדם. ובני אדם הם ייצורים רגשיים.
אבל זה לא העניין! העניין הוא שישנם אנשים רבים שמאמינים שהם אינם מסוגלים לשלוט ברגשות שלהם. כלומר, הרגשות הם מחוץ לשליטתם. אז זה לא כך . ביכולת של כל אחד ואחד מאיתנו לשלוט ברגשות שלנו, לשנות
רגשות שלנו בין רגע.
מה גורם לנו למעשה להרגיש רגש מסוים? האם זה האירוע עצמו שהתרחש שכתוצאה מכך נרגיש שמחים, מאושרים או עצובים מאוכזבים? כמובן שלא! האירוע אין לו שום השפעה אלא השמעות שאנחנו נותנים לאותו האירוע. יכול להיות שיקרה אירוע מסוים ושני אשנים שונים יתנו משמעות שונה לאותו האירוע וכתוצאה כמובן ירגישו גם רגש שונה.
לצורך הדוגמה, נניח ששני אנשים שעובדים באותו מקום עבודה פוטרו עקב צמצומים בעבודה. אחד כועס, עצבני, מאוכזב ועצוב – הכל ביחד, כאילו זה סוף העולם, לעומת זאת השני שהוא מרגיש רוגע, שלווה ורואה את זה כהזדמנות להתחיל דרך חדשה.
מה בעצם
שונה אצל שני אנשים אלו? אותו אירוע, שניהם איבדו מקום עבודה אבל הבדל זה הפרשנות ששניהם נתנו לאותו האירוע – אחד פירש את זה כסוף העולם, מה יהיה עכשיו לעומת השני שראה בכך הזדמנות להתחיל בדרך החדשה. כמובן, כתוצאה שניהם גם חוו רגשות שונים.
ואם הרגשות בשליטנו, אז כיצד אכן אפשר לשלוט בהם? מה יעזור לנו לשנות אותם לא משנה מה האירוע?
אני רוצה לתת 3 שאלות סופר חשובות שיכולות לעזור לכם באופן מידי להבין למה אתם מרגישים רגש מסוים ולקחת שליטה עליו ולשנות אותו.
- השאלה הראשונה היא – במה אני מתמקד אחרי שהתרחש האירוע.
- שאלה שנייה היא – מה זה אומר עבורי אותו האירוע, מה המשמעות שאני נותן לו
- והשאלה השלישית – מה אני הולך עשות בעניין
בוא נחזור עכשיו לדוגמה שלנו וננסה לנתח אותה לפי שלוש השאלות האלו.
האדם השני שהיה רגוע, במה הוא התמקד? הוא התמקד בהתחלה חדשה– עבודה חדשה או דרך חדשה שהוא יכול למצוא. המשמעות שהוא נתן הייתה – הזדמנות חדשה. ולגבי שאלה שלישית, הוא יכול עכשיו למצוא עבודה יותר טובה או אולי לפתוח עסק שמזמן חלם אבל לא העיז לעזוב את העבודה ועכשיו יש לו הזדמנות.
ועכשיו ניגש לאדם הראשון שהרגיש כעס, עצבים ותסכול. איפה היה המיקוד שלו? בכך שלא פייר להתייחס כך, שהוא תמיד היה עובד טוב, זה לא נכון, המשמעות שהוא נתן לאירוע שזה סוף העולם, כאילו אין עוד מקומות עבודה. ומה הוא הולך לעשות? רוב הסיכוים שהוא יאשים את הבעלים ועוד אנשים אחרים בצרות שלו, יקלל וימשיך להיות כועס ועצבני.
3 שאלות אלו יכולות בהחלט לעזור לכם לקחת את השליטה על הרגשת שלכם בידיים. תזכרו – כל פעם שקורה משהו, אירוע מסוים, דבר הכי פשוט והכי בסיסי, אין לו שום משמעות בחיים חוץ מהמשמעות שאתם נותנים לו. העולם ממשיך להתקיים כפי שהיה לפני האירוע.
תמיד שקורה משהו ואתם חווים איזשהו רגש שלילי, תעצרו ותשאלו את עצמכם – במה אני מתמקד עכשיו והאם זה מקדם אותי להתמקד בכך? מה המשמעות שאני נותן לאירוע זה? אם המשמעות אינה מקדמת, תשנו אותה על ידי שינוי המיקוד. ומה אתם הולכים לעשות בעניין?
הנקודה הקריטית כאן בשלוש השאלות הללו זה המיקוד כי ברגע שתשנו מיקוד, גם המשמעות תשתנה וגם בהפעולה שתעשו בעניין תהיה מן הסתם שונה ומקדמת.
הרגשות הינם בשליטה שלנו, אנחנו יכולים לשנות רגשות שליליים לחיוביים בשניות, רק צריך שתהיה לנו הבנה בסיסית של איך הדבר הזה עובד. תשתמשו בשלוש שאלות אלו, הם בטוח יכולות לתרום לכם המון!
אם אהבתם את המאמר, תפרגנו בלייק או תכתבו תגובה, מוזמנים גם לשתף אותו לחברים לכם.
דיאנה בן צבי
מורת דרך להגשמה עצמית
http://test.dianabenzvi.com/ten-tips-about-self-fulfillment
לקבלת סדרה של 10 טיפים – "כיצד לפרוץ דרך ולהגשים את עצמנו" בחינם, במתנה ממני, תיכנס לקישור שלמעלה, תרשום שם ואימייל והם מיד יישלחו אליך, טיפ אחד כל 4 ימים.